Jigsaw puzzel, wat is de betekenis?

Wat is het verschil tussen Wasgij of Jigsaw - Wasgij Puzzel 1000 Stukjes - www.Puzzel1000stukjes.nl

Jigsaw puzzel zijn legpuzzels van het merk Jumbo, waarbij de puzzelaar niet weet wat voor puzzel er in de doos zit. De afbeelding van de puzzel is slechts een hint. Je hebt een rijke fantasie nodig om puzzelstukjes te gaan herkennen zodra je aan een Jigsaw puzzel begint. Wasgij is een unieke puzzelvorm waar je verbeeldingskracht echte hersengymnastiek is. Een Wasgij puzzel is een soort escape room, je moet de oplossing bij elkaar puzzelen om je doel te verwezenlijken.

Wat is Wasgij?

Wasgij is het omgekeerde van jigsaw en beide namen woorden gebruik. Het in spiegelbeeld Engelse woord is letterlijk vertaald in het Nederlands legpuzzel. Als je zoekt op het woord jigsaw of wasgij puzzels dan ontdek je dat je op beide zoektermen hetzelfde zult vinden. Zo is het ook met de puzzels, denk je dus dat je een leuke puzzel koopt zoals hij staat afgebeeld op de doos, dan kom je bedrogen uit. De puzzel is dan in spiegelbeeld of een variatie daarvan. Bedenkt dus goed van tevoren dat niets is wat het lijkt. Maar laat je niet tegenhouden, het is geweldig puzzelen, hersenbrekend, uitdagend en steeds verrassend. durf jij het aan.

Spelregels om een Jigsaw puzzel te maken

De Wasgij collectie heeft andere spelregels om de puzzel in elkaar te leggen. Een rijke fantasie is voor een Jigsaw puzzel essentieel. Als je afbeelding niet op de puzzeldoos staat, welke je voorbeeld zou zijn. Hoe moet je dan starten met puzzelen? Een aantal hints staan op de doos om te kunnen beginnen met je legpuzzel. Verder heb je dus geen idee wat je gaat puzzelen en dat is juist zo leuk. Gebruik dus je fantasie!

Wasgij puzzel collectie, wat is jouw favoriet?

De drie verschillende Wasgij series zijn bijzonder interessant en uitdagend om te maken. Ben je een echte traditionele puzzelaar dan is dit de next step als puzzelaar. Met deze serie Wasgij puzzels van Jumbo is het een nieuwe trend waar ook jongeren zich door aangetrokken voelt. Het onbekende, de humor en je fantasie gebruiken om de puzzel op te lossen maakt het een superleuke uitdaging. Durf jij om vreemd te gaan als traditionele puzzelaar?

Wasgij Original puzzel “Hersenkraker”

In 1997 werd de eerste serie gelanceerd met de naam Wasgij Original. Het onbekende moet jouw als puzzelaar verrassen. Laat je gedachte los en stort je compleet op de puzzel welke je slapeloze uren zal bezorgen. Een echte hersenkraker wat je uitdaagt om alle stukjes bij elkaar te zoeken. Omdat je echt niet weet wat de afbeelding van je puzzel moet worden is verslavend en gun jezelf geen tijd om te stoppen. Met slecht enkele hints weet je niet waar het begin is toch blijf je gefocust omdat het onbekende je vasthoudt en dat zorgt ervoor dat een jigsaw puzzel tot einde boeiend is.

Wasgij Destiny puzzel “Tijdreizen”

Wegens enorm succes van de eerste wasgij serie Original zijn de creatieve verder aan het denken geslagen. Wasgij Destiny was de opvolgende serie puzzels van het merk Jumbo. Het thema van de Wasgij Destiny heet ‘Tijdreizen’. Bij dit thema moet je echt talent hebben om helderziend te zijn als het ware. De uitdaging is om te bedenken hoe de personen op de puzzeldoos er nu uit zouden zien. Fantasie, creativiteit en doorzettingsvermogen zijn wel de basis om je fantasie te laten gaan.

Wasgij Mystery puzzel “Wat gaat er gebeuren”

De derde in de reeks van Jumbo’s Wasgij is de serie die Wasgij Mystery heet. In deze serie is je glazen bol inzicht wel heel welkom. Wederom is je afbeelding op de puzzeldoos niet het echte puzzelplaatje wat je moet maken. Je fantasierijke gedachten moeten namelijk gaan bedenken wat de volgende minuten gaat gebeuren na het zien van de front afbeelding op de puzzeldoos.

Wat is het verschil tussen een Jigsaw puzzel en een traditionele puzzel

Jigsaw puzzelaar expert geeft uitleg

Jigsaw puzzel, 10 tips om te starten!

  1. Bewaar je puzzelstukjes in een plastic zak om geen stukje te missen.
  2. Haal je de puzzel uit elkaar! Bewaar dan systematische je puzzelvlakken in aparte plastic zakjes. Makkelijk om het later weer samen te voegen.
  3. Start je met puzzelen, giet je puzzel dan in een vergiet en schut alle stof ertussen uit. Zo hou je de puzzeltafel vrij van stof enz…
  4. Sorteer eerst je puzzelstukjes in bijvoorbeeld een bakblik. Leg ze met de tekening naar boven voor een goed overzicht.
  5. Puzzel op een foam mat. Het is een licht stuk board die je makkelijk meeneemt bijvoorbeeld op de bank.
  6. Draai je puzzel makkelijk om als je het even niet meer ziet. Zodra je vanuit een andere hoek kijkt zie je de aansluiting vaak wel.
  7. Maak een plan van tevoren hoe je gaat starten. Sorteer eerst de grote groepen in kleur.
  8. Sorteer vervolgens de kleine gedeeltes op kleur.
  9. Vervolgens ga je kleur groepen uit sorteren op dezelfde stukjes puzzel die bij elkaar horen. Daarna leg je ze allemaal de zelfde kan op om een goed overzicht te krijgen.
  10. Nu begin je met puzzelen en steek je de stukjes in elkaar. Door de stukjes tegen het licht te houden kun je voor en achterkant checken of het echt bij elkaar past.

 

 

 

Geef een reactie

Wat is jouw puzzel ervaring? Wat is jouw Favoriete puzzel?