Legpuzzel trend

Legpuzzel trend - legpuzzel maken is trendy - Socialmedia hot - grote puzzel 1000 stukjes - www.Puzzel1000Stukjes.nl

Ouderwets puzzelen weer een trend?

Legpuzzel trend in 2020? Herken je dat nog van vroeg! Op bezoek bij je opa en oma, daar lag hij op de eettafel, een puzzels met duizenden stukjes.
Er leek geen einde aan te komen met overal gesorteerde stukjes. Hier een plank daar een puzzelmat. Als kleine jongen was het indrukwekkend wat je zag.
Oma zat uren te zoeken naar dat ene stukje, stak de ene naar de andere sigaret op en slokte haar koffie weg.

Puzzelmania op socialmedia

Puzzelen lijkt nu weer een hit te worden als je kijkt naar de socialmedia van dit moment. Heb je tiktok of Instagram dan zie je regelmatig filmpjes voorbij schieten met foto’s.. Puzzelen blijft iets mysterieus, uitdagend, spannend met maar een doel, een complete puzzel.
Hashtags als #puzzletime#puzzlelover, #puzzlesofinstagram, en #jigsawpuzzle. Zoek je op YouTube naar puzzelen dan kom je genoeg filmpje van mensen tegen die hun passie delen zoals, Teun Peters met Puzzel Madness

ZO SNEL MAAKTEN WE NOG NOOIT EEN PUZZEL

Ravensburger puzzel Fleroux Amsterdam

Inmiddels leiden dit soort filmpjes tot miljoenen views van bezoekers en wordt puzzelen weer booming.
Het is een Legpuzzel van 1000 stukjes met een mooie prent van de Amsterdamse grachten.
Lijkt het je nou ook wat om zo’n puzzel te maken dan is dit de link
Ravensburger puzzel Fleroux Amsterdam

Puzzelen is hip: waarom millenials massaal aan het puzzelen zijn!

Lees mee, dit is een stukje uit het Magazine van Bron: Ze.nl

Plots stuurde je beste vriendin een foto van haar keukentafel, bedekt met 1000 puzzels. Wacht. Is ze in quarantaine en heeft ze de Netflix- en Videoland-services voltooid? Of is je vriendin ineens 80? Nee, de puzzel is al duizenden jaren een enorm succes! Oudere vrouwen en kinderen hebben deze hobby niet meer.

Puzzelen is hot

Dat een potje puzzelen de laatste jaren populairder is geworden is niet zomaar uit de lucht gegrepen. In 2019 groeide de verkoop van legpuzzels met 8 procent ten opzichte van het jaar ervoor, zo meldt NRC. Jan Bart Fanoy van webshop legpuzzels.nl ziet de trend ook: “We krijgen meer bestellingen van jongere klanten, twintigers, dertigers. Aan de reacties merken we dat het zeer ontspannend is. Het is het nieuwe mindfulness.”

Maar waarom?

Jan Bart zei het al: puzzelen werkt ontspannend. Om de zoveel jaar is er weer een nieuwe granny-bezigheid die jongeren uitproberen om te ontvluchten aan het drukke leven. Drie jaar geleden was het breien, daarna werd het kleuren voor volwassenen en nu is puzzelen de trend onder de millenials. Het verschil met vroeger is ook dat men zich er niet meer voor schaamt. Zit jij een hele zondag rond de keukentafel met thee, koekjes en een puzzel? Dan deel je dat gewoon op the gram. Enkele jaren geleden was het wel anders, dat zegt NK puzzelen-organisator René van der Zwet. “Vroeger deed je het met de gordijnen dicht, je had het er met niemand over. Nu zien we dat er online over gepraat wordt, op Facebook bijvoorbeeld.”

Goed voor je hersenen

Puzzelen verlaagt niet alleen je stress, maar het is ook goed voor je hersenen. Mensen die van rustige activiteiten als lezen, muziek maken en puzzelen houden, hebben een verminderd risico om Alzheimer te ontwikkelen. Dat blijkt uit onderzoek uit 2004 van Case Western Reserve University in Ohio.

Puzzels tips voor volwassenen

Als jij ook mee wil doen met de hype en een willekeurige (online) speelgoed- of spelletjeswinkel bezoekt, ontdek je gelijk dat de keuze reuze is. Er zijn landschappen, dieren, wereldkaarten, Disney-figuren, abstracte puzzels en laten we 3D-puzzels ook niet vergeten. Van 1.000 tot 50.000 stukjes: je kunt zelf bepalen hoe lang je per puzzel bezig wil zijn. Vooral de puzzels van Jan van Haasteren zijn bij jong en oud in trek: platen met een zee van mensen waar van alles gebeurt. Ook de puzzels van Ravensburger en King staan gegarant voor uren en uren puzzelplezier.

Geef een antwoord

Wat is jouw puzzel ervaring? Wat is jouw Favoriete puzzel?