Puzzel Stress voorkomen!

Puzzel Stress tips - puzzel goed voor je hersenen - grote puzzel 1000 stukjes rustgevend - www.Puzzel1000Stukjes.nl

Puzzelen stress, hoe voorkom je dat?

Grote legpuzzels zijn er in allerlei soorten en maten. Daarnaast ook nog voor jong en oud.
De keuze in stukjes en soorten printen. In deze tijd zou je zeggen dat puzzelen geen trend is. Niets is minder waar! In crisistijd en vakantietijd heb je vaak meer vrije tijd voor ontspanning. Puzzelen helpt je te ontspannen. Puzzel stress ervaart iedereen anders.

Puzzelen rustgevend?

Lekker puzzelen is een bewezen activiteit wat je helpt om je te ontspannen. Wist je dat puzzelen al eeuwenoud was. Heb je vroeger ook niet leren puzzelen en was je daar uren mee zoet? Uren zat je aan tafel voorover gebogen en had je de drive om het te fixen. Misschien ben je nog steeds een fanatieke puzzelaar.
Puzzelen is voor voor je mindset. Het helpt je ontspannen om weer te kunnen inspannen.

Legpuzzels zijn het nieuwe mindfulness.

Ken je dat gevoel dat je lekker wilt ontspannen maar alleen op de yogales  lukt je dat. Ontspanning is goed, je krijgt er weer energie van. Ga dan eens een avondje puzzelen. Volgens onderzoek zijn legpuzzels het nieuwe mindfulness. Ook met puzzelen heb je al snel dit gevoel. Puzzelen blijkt zelfs zo rustgevend te geven dat er een soort meditatie ontstaat. Welke zorgt voor een kalmerende werking, zodoende kunnen we makkelijker met stress om gaan.

Puzzelen stress goed voor brein?

Door de positieve effecten van puzzelen voor je hersenen is het goed voor ouderen en peuters.
Puzzelen voor ouderen is een hersentraining en zorgt voor activiteit in de bovenkamer. Puzzelen voor peuters heeft effect op de motoriek en ontwikkeling van de hersenen. Zo zijn er puzzels voor kleine kinderen, maar ook voor volwassenen.

1000 Stukjes Volwassenen Nederland

Een puzzel moet rust geven. Met deze prachtige puzzel van King zal veel plezier beleven.
De mooie kleuren van de puzzel zorgen voor rust en uren puzzelplezier.

Puzzelen is een geheugentrainer

Puzzels voor ouderen, deze mooie activiteit zorgt ervoor dat je hersenen aan de gaan gaan. Dat geldt zowel voor je linker als je rechter hersenhelft. Het heeft een positief effect op dementie.

Positieve effecten van Puzzel Stress!

Uit onderzoek blijkt dat hun hersenen stimuleren met woordspelletjes en puzzels een positief effect heeft op mensen met dementie. Het verlies aan denkvermogen gaat trager en het is zeer waarschijnlijk dat de kwaliteit van leven en de gezondheid van je naaste erdoor verbeteren. Als je regelmatig (twee keer per week is al voldoende) spelletjes met haar speelt, zie je al snel effect. Bij dit ‘trainen’ is het wel belangrijk dat je naaste er plezier in heeft. Spelletjes die te moeilijk zijn en haar daardoor frustreren werken niet goed. Bron: https://dementie.nl/

Waarom is puzzelen stress goed?

De hersenen stimuleren helpt bij dementie!

De rechterkant van de hersenen is namelijk het creatieve deel. De linker hersenhelft is juist het analytische deel. Door de samenwerking te stimuleren ontstaat die activiteit. Puzzelen helpt erbij om nog actief bezig te zijn en niet je hersendelen te laten rusten. Puzzelen is geen wondermiddel maar stimuleert je geheugen enkel.

Helemaal blij van puzzelen

De ontspanning is goed, het heeft een positief effect op dementie. Had jij dat verwacht?
Maar er is meer….. De drive om je puzzel zo snel mogelijk te maken daar is iets anders voor nodig. Hoe blij ben je als het weer is gelukt om een puzzel van 1000 stukjes te maken.

Anton Pieck Het Kerstkoor Puzzel 1000 Stukjes

Hou je van een echte uitdaging dan is dit een klassieker!

Dopamine daar wordt je blij van!

Ontspannen en inspannen die hebben positief effect op ons geluksmomentje. We vinden dat we goed hebben gepresteerd bij het afronden van die moeilijke puzzel. Dat geeft ons dat blije gevoel. Toch een overwinning naar onze inzet. Een winnaars gevoel, hoera, hoera! Dat motiveert ons om door te gaan.
Gelukkig maar want er zijn nog heel veel mooie puzzels om te maken.

Wat is jou mening? Herken je ook puzzel stress?

Geef een antwoord

Wat is jouw puzzel ervaring? Wat is jouw Favoriete puzzel?

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te browsen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.