Puzzelmat strijken kan dat?

Puzzelmat strijken kan dat – 1000 stukjes - www.Puzzel1000stukjes.nl

Een puzzelmat is handig zonder kreukels!

Is het eigenlijk mogelijk om een puzzelmat te strijken? Voor elk probleem is er een oplossing! Met zo’n handige puzzelmat van Jumbo kun je puzzels gemakkelijk oprollen en opslaan zonder dat de puzzelstukjes worden verspreid. Geschikt voor maximaal 3000 puzzels, maar wat als er kreukels ontstaan?

Nieuwe puzzelmat kreukelvrij?

Het is gelukt, met de post heb je een nieuwe puzzelmat ontvangen. Een oprolbare puzzel is makkelijk om je puzzels van 1000 stukjes netjes op te bergen. Het scheelt je een hoop tijd met het opruimen en uitzoeken van je stukjes puzzel. Het werkt heel makkelijk en snel. Ik raad je dan ook aan om b.v. een puzzel rolmat van Jumbo te gebruiken. Die zijn van betrouwbare goede kwaliteit.

Neem bijvoorbeeld een Jumbo rolmat van 1500 of 3000 stukjes

Uitpakken van de puzzelmat

Blij dat je puzzelmat is binnengekomen en je kunt niet wachten om hem uit te pakken. Van de spellen gigant Jumbo is de oprolbare puzzelmat. Snel trek je verpakking los om hem direct te kunnen gebruiken voor je puzzel hobby.
Toch een beetje verrast zie dat de puzzelmat niet echt lekker glad is. Hmm, denk je en vouwt de mat verder uit. Blij maar met fronsende wenkbrauwen zie dat er wat vouwen en het hobbelig aanvoelt. Dat wordt niet direct puzzelen denk je meteen. Hoe lossen we dat op?

Puzzelmat vlak strijken hoe doe je dat?

Een puzzelmat strijken kan dat, want hij is gemaakt van vilt. Onze aanbeveling is om het vilten puzzelmat te strijken door gebruik te maken van een droge doek. De droge doek zorgt ervoor dat de puzzelmat niet gaat smelten tijdens het strijken. Wanner je gaat strijken leg dan zonder kreukels de droge doek onder het strijkijzer te leggen. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je het beste je puzzelmat strijken kan.

5 Tips: Strijk je puzzelmat vlak en strak!

Het strijken van een puzzelmat is dus een prima oplossing. Toch moet je met wat belangrijke zaken rekening houden die niet worden genoemd als aanvulling.

We geven je nog wat strijk tip;

  1. Strijk op de laagste stand van de strijkbout
  2. Stel je strijkijzer in op de speciale wol-stand
  3. Maak eerst je puzzelmat licht vochtig met een plantenspuit.
  4. Maak je gebruik van een stoomstrijkijzer, gebruik dan de stoom functie
  5. Gebruik een schone droge theedoek als bescherming voor het vilt

Maak keuze uit een van de Puzzelmatten

 

Geef een reactie

Wat is jouw puzzel ervaring? Wat is jouw Favoriete puzzel?