Wasgij puzzels: Mystery van Jumbo legpuzzels!

Wasgij puzzels Mystery van Jumbo legpuzzels - www.Puzzel1000stukjes.nl

Ontrafel de mysteries van de Wasgij Legpuzzels

Wie is er niet gek op wasgij puzzels? Vooral de legpuzzels zijn erg populair. Je kunt ze overal mee naartoe nemen en ze zijn zo gemaakt dat je altijd een uitdaging hebt. Er bestaan verschillende soorten puzzels, maar de Wasgij Mystery van Jumbo legpuzzels mag je beslist niet missen! In dit artikel vertellen we je alles over deze bijzondere puzzel.

Wat is Wasgij?

Op het eerste gezicht lijken de Wasgij-puzzel misschien op alle andere legpuzzels. Maar als je begint met oplossen, zul je snel merken dat dit helemaal niet het geval is! Bij Wasgij moet je je fantasie gebruiken om uit te vinden hoe de uiteindelijke afbeelding eruit zal zien. De puzzelstukjes vormen namelijk niet de afbeelding op de doos, maar een heel andere. Het ontwerp op de doos toont je een scène met mensen erin die naar iets of iemand buiten beeld lijken te kijken. Het is jouw taak om te ontdekken waar ze naar kijken. Alleen dan kun je alle stukjes bij elkaar leggen en de puzzel compleet maken!

Hoe is Wasgij ontstaan?

De naam “Wasgij” is een combinatie van de woorden “wasgeit” en “puzzel”. Deze naam is gekozen omdat je heel goed naar het tafereel op de doos moet kijken (staren) om erachter te komen wat er aan de hand is. De eerste Wasgij puzzel kwam uit in 1991 en heette Destiny.

Wat is het verschil tussen wasgij en legpuzzels?

Zoals we hebben uitgelegd, is het grote verschil tussen Wasgij en andere legpuzzels dat je bij Wasgij je fantasie moet gebruiken om te bedenken hoe de uiteindelijke afbeelding eruit zal zien. Bij een gewone legpuzzel daarentegen kun je direct uit de doos zien hoe de voltooide puzzel eruit zal zien.

Zijn er verschillende soorten wasgij?

Ja, die zijn er! Er zijn namelijk 4 soorten wasgij legpuzzels.

#1. Het populairste type is Original Wasgij.

Bij deze puzzels moet je je fantasie gebruiken om uit te vinden hoe de scène op de doos eruit zou zien als er iets zou gebeuren dat in werkelijkheid niet gebeurt in de scène. Bijvoorbeeld, als iemand naar een UFO in de lucht kijkt, moet je je voorstellen hoe de scène eruit zou zien als de UFO werkelijk is geland!

Voorbeelden van Original Wasgij:

Wasgij Original 40 Tuinfeest!

Om haar 25-jarig bestaan te vieren, geeft Oma Wasgij een over-the-top tuinfeest. Alle gasten vermaken zich uitstekend als een laatkomer arriveert en iedereen schokt. Wie is deze speciale gast die de feestvierders met open mond heeft achtergelaten? Zoek uit wie het is in het puzzelplaatje.

Wasgij Original Chinees Nieuwjaar!

De viering van Chinees Nieuwjaar is altijd een bijzondere gebeurtenis. Mensen uit de hele omgeving komen om de optocht te zien en te genieten van het vuurwerk. Maar wat als er iets gebeurde waardoor de pret plotseling ophield? Iets zo verbazingwekkend dat het een vrouw sprakeloos achterliet? Bij deze moet je je fantasie gebruiken!

#2. Een ander populair type is Destiny Wasgij.

Bij deze puzzels moet je bedenken hoe de scène op de doos er in de toekomst uit zou zien. Als er bijvoorbeeld een scène is met een oude dame op een veranda, moet je je voorstellen hoe de scène eruit zou zien als ze er niet meer is en haar huis is overgenomen door onkruid en wijnranken!

Voorbeelden van Destiny Wasgij:

Wasgij Destiny 23 Spektakel in het Pretpark

  • Jarenlang namen mensen hun hele gezin mee naar pretparken voor een spannend dagje uit. Ken je die gezinsvriendelijke attracties nog, zoals de ouderwetse draai- en zweefmolens, elektrische hobbelpaarden, blikgooispelletjes en mascottes die met kinderen op de foto gingen? Tegenwoordig verlangen mensen naar meer spanning in hun leven. Ze willen pretparken vol avontuur, met ultramodern vermaak en extreme attracties die hen ofwel tranen van vreugde in de ogen brengen, ofwel hen gillend van schrik achterlaten. Hoe anders ziet zo’n park eruit dan dat van gisteren? Dat is de vraag die je verbijstert!

Wasgij Destiny 24 Business As Usual

  • Vroeger draaide de zakenwereld om kantoren met de nieuwste technologie en goed geklede medewerkers die naar grafieken en tabellen keken. Maar toen gebeurde 2020 en veranderde alles. Hoewel het kantoor van nu nog steeds gebruik maakt van moderne technologie, werken werknemers nu in een chaotischer omgeving dan voorheen. En hun collega’s werken minder snel mee als het tijd is voor vergaderingen. Dus hoe anders ziet het kantoor van na 2020 er werkelijk uit? Leg deze puzzel in elkaar om erachter te komen!

#3. Dan zijn er ook nog de Retro Wasgij puzzels.

Deze nemen je mee terug in de tijd en laten je een scène uit het verleden zien. Als er bijvoorbeeld een scène is met mensen die ouderwetse telefoons gebruiken, moet je je voorstellen hoe de scène eruit zou zien als ze moderne mobieltjes hadden!

Voorbeelden van Retro Wasgij:

Wasgij Retro Mystery 6 Onrust Op De Camping!

  • Een familie kampeerders heeft de perfecte plek gevonden om hun vakantie door te brengen. Midden in de natuur, op een idyllisch stukje platteland, is vader zo dolgelukkig dat hij gaat vissen. Zijn geluk duurt echter misschien niet lang als hij zijn vis vangt. Zijn enige doel is hem op het droge te brengen, maar als hij niet oppast, kan hij in plaats daarvan eindigen met een bot. Wat zou deze heerlijke middag kunnen verpesten? Dat is wat je moet uitzoeken via deze puzzel.

Wasgij Retro Mystery 4 Live Entertainment!

  • Deze gezellige puzzel is perfect om tijd door te brengen met geliefden of om in je eentje te ontspannen. Het moeilijke van deze puzzel is dat je geen voorbeeld hebt om te volgen, dus je moet je fantasie gebruiken! Veel plezier met het in elkaar zetten en het bepalen van het volgende scenario.

#4. Het laatste type Wasgij is de Dickensiaanse Wasgij

Dit type is gebaseerd op de romans van Charles Dickens. Als er bijvoorbeeld een scène is met mensen in Victoriaanse kleding, moet je je voorstellen hoe de scène eruit zou zien als ze moderne kleding zouden dragen!

Voorbeelden van Dickensiaans Wasgij:

Wasgij Christmas 17 Elfinspectie

  • De dagen voorafgaand aan Kerstmis zijn altijd druk op de Noordpool, maar dit jaar kregen de Kerstman en mevrouw Claus een verrassing toen ze de vorderingen van de elfen gingen controleren. Stel je hun schok voor toen ze veel minder cadeautjes vonden dan gewoonlijk! Als je deze puzzel in elkaar zet, let dan op wat de rendieren zien waardoor ze daarna iets warms willen drinken…

Wasgij Kerstmis Speculaas Bakwedstrijd

  • Bij de Upper Snoddlington Gingerbread House Contest lijkt alles perfect, totdat het tijd is om de winnaars bekend te maken. De juryleden kunnen hun ogen niet geloven als ze zich realiseren dat een van de deelnemers hulp heeft gehad. Wat kan de eens zo spannende wedstrijd doen afbrokkelen? Over dat beeld moet je puzzelen.

Hoeveel wasgij puzzels zijn er?

Er zijn honderden verschillende Wasgij-puzzels, dus er is er zeker een die bij jouw interesses past!

Wat is de moeilijkheidsgraad van Wasgij puzzels?

De moeilijkheidsgraad van Wasgij-puzzel varieert. Er zijn er die vrij gemakkelijk op te lossen zijn, terwijl andere behoorlijk moeilijk kunnen zijn. Ze zijn echter allemaal erg leuk om te doen!

Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende puzzel, raden we je van harte aan Wasgij eens te proberen! Je zult niet teleurgesteld zijn!

Wie maakt de wasgij puzzels?

De Wasgij puzzels worden gemaakt door Jumbo, een toonaangevende fabrikant van legpuzzels.

Wat is de kwaliteit van de Wasgij puzzels? De Wasgij puzzels zijn van uitstekende kwaliteit. De stukjes passen goed in elkaar en de uiteindelijke afbeelding is altijd helder en scherp.

Waar kan ik Wasgij puzzels kopen?

Je kunt Wasgij puzzels vinden in veel puzzelwinkels en online retailers.

Wat zijn de spelregels van een wasgij puzzel?

Het doel van het spel is uit te vinden hoe de scène op de doos eruit zou zien als er iets zou gebeuren dat in werkelijkheid niet gebeurt. Als iemand bijvoorbeeld naar een UFO in de lucht kijkt, moet je je voorstellen hoe de scène eruit zou zien als de UFO daadwerkelijk zou landen!

Om te spelen hoef je alleen maar de puzzel in elkaar te zetten met de bijgeleverde stukjes. Wanneer je de puzzel af hebt, kijk dan naar de scène op de doos en gebruik je fantasie om te bedenken wat er zou kunnen gebeuren dat niet op de puzzel staat.

Probeer dan alle stukjes te vinden die met jouw idee overeenkomen. Heb je alles goed, dan is je puzzel voltooid!

Als je moeite hebt de scène uit te vogelen, zijn er meestal aanwijzingen in de puzzel verborgen die je kunnen helpen. Zijn er bijvoorbeeld UFO’s in de lucht is, zoek dan naar andere dingen in de scène die niet op hun plaats zijn of niet logisch zijn. Dit kan je helpen om erachter te komen wat er in de scène gebeurt en hoe het uiteindelijke beeld eruit zal zien.

Voor welke leeftijd is een wasgij puzzel?

De Wasgij-puzzels zijn geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Hoe lang duurt het om een Wasgij puzzel te voltooien?

De tijd die het kost om een Wasgij-puzzel te maken varieert, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de puzzel. Ze zijn echter allemaal erg leuk om te doen!

We hopen dat je het leuk vond om de wondere wereld van Wasgij-puzzel te leren kennen! Als je op zoek bent naar een leuke en uitdagende puzzel, raden we je van harte aan Wasgij eens te proberen! Je zult niet teleurgesteld zijn!