Beste legpuzzels – RTL nieuws review

Beste legpuzzels - RTL nieuws review - www.Puzzel1000stukjes.nl

De beste puzzels, volgens de sociale media hype

RTL nieuws heeft een artikel geschreven over de beste legpuzzels van 2020 maar hoe is dat in 2022?. Hierin wordt aangegeven welke puzzels volgens hen goed zijn en waarom. Er wordt onder andere gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding, diversiteit en moeilijkheidsgraad. Ben je benieuwd naar het oordeel van RTL nieuws? Lees dan snel verder!

De puzzel heeft een grote comeback dankzij de sociale media. Deze vijf legpuzzels zijn ‘Instagrammable’.

Een legpuzzel doet denken aan een tafereel met een ruig tafelkleed, een tikkende klok en je grootouders. Maar dankzij TikTok, Instagram en YouTube is de puzzel terug uit de vergetenheid. Maar hoe?

Puzzelen is een eenzame bezigheid, die uren kan duren zonder nuttig resultaat, en het kan verslavend en frustrerend zijn. Klinkt dat bekend? Dat komt omdat sociale media veel gemeen hebben met puzzelen. In feite is de hoofdoorzaak van de puzzeltrend tweeledig: sociale media en de behoefte om aan sociale media te ontsnappen. Dankzij deze duellerende fenomenen maken puzzels een comeback, of zoals ze op Engelstalige blogs zeggen, beleven ze een renaissance.

Miranda uit de Netflix-hit The Circle brengt haar vrije tijd door met het oplossen van puzzels. Tobey Maguire doet mee aan puzzeltoernooien. Hashtags als #puzzlelover, #puzzlesofinstagram, #puzzletime en #jigsawpuzzle op TikTok, Instagram en YouTube zorgen voor miljoenen views.

” Technologie houdt ons bij elkaar.”

De De JigsawPuzzles subreddit op Reddit heeft 14.000 gebruikers. Beheerder Michael Giragosian gelooft dat ondanks dat 90 procent van de puzzelaars alleen puzzels oplost, het internet daar een grote reden voor is. “Technologie is hoe we nieuwe puzzels vinden,” zegt Giragosian tegen MIT Technology Review. “Het brengt ons samen. Tegelijkertijd houdt technologie ons uit elkaar. We houden allemaal van legpuzzels, maar lossen ze liever in onze eigen ruimte op.”

#puzzelsvoorvolwassenen

Voor degenen onder jullie die liever tijd doorbrengen op sociale media dan rond de keukentafel, is er de hashtag #satisfying waar je kunt zien hoe mensen een klus afmaken na er hard aan gewerkt te hebben. Zoals altijd zijn goed ontworpen dingen prettiger en functioneren ze beter. Naast alle stockfoto’s, Jan van Haasteren cartoons, en landschappen die Ravensburger monopoliseert, bestaat er een wereld van ontwerppuzzels. Sommige puzzels worden zelfs geleverd in zijden hoesjes!

Dit is onze top 5 keuze 2022 voor mooie houten blokpuzzels.

We hebben de keuze van houtenpuzzels laten vallen op de merken Ravensburger, Cobble Hill en Wooden City.

#1. Ravensburger puzzel Kersenboom in Bloei

Deze Ravensburger puzzel is geschikt voor zowel beginnende als ervaren puzzelaars. Wie van alle leeftijden zal genieten van deze Kersenboom in bloei puzzel met 1000 stukjes. Ravensburger puzzels met 1000 stukjes hebben meestal het thema Kunst.

#2. Cobble Hill – Puzzel Into the Jungle

Met een scala aan prachtige dieren is deze puzzel perfect voor iedereen die van de natuur en levendige kleuren houdt. Met in totaal 1.000 stukjes zorgt deze Cobble Hill puzzel voor urenlang speelplezier! In tegenstelling tot andere merken gebruikt Cobble Hill papier met linnenstructuur en willekeurig gevormde stukjes om elke puzzel uitdagender en interessanter te maken.

#3. Wooden City – London Bezienswaardigheden XL

Deze leuke London Sights XL puzzel van Wooden City is een leuke manier om wat tijd door te brengen. Met 1010 stukjes kun je een prachtig plaatje samenstellen dat je kunt inlijsten en als decoratie aan de muur kunt hangen. Dit is ook een geweldig cadeau!

#4. Cobble Hill – Puzzel Dragonfroge

Deze Cobble Hill drakenpuzzel is de perfecte manier om aan de werkelijkheid te ontsnappen! Deze draak maakt zich klaar voor de strijd en krijgt daarbij een harnas ter bescherming. Met deze houten puzzel kun je je fantasie de vrije loop laten en een eigen wereld creëren..

#5. Wooden City Kerststraat XL

Begin je vakantiedecoratie met deze feestelijke Wooden City Christmas Street XL puzzel. Met 1010 stukjes stel je een prachtig plaatje samen dat je kunt inlijsten en aan de muur kunt hangen. Elk stukje heeft een unieke vorm die het puzzelen nog leuker maakt. Maak de houten puzzel af en geniet van de prachtige afbeelding.

Wat zijn de beste kwaliteit legpuzzels?

De beste kwaliteit legpuzzels zijn meestal van hout, met stevige stukken die goed in elkaar passen. Ravensburger, Cobble Hill en Wooden City zijn allemaal geweldige merken die puzzels van hoge kwaliteit maken. Als je een uitdaging zoekt, maken het linnenpapier en de willekeurig gevormde stukjes van Cobble Hill hun puzzels moeilijker – maar ook interessanter!

Wat is de puzzel met de meeste stukken?

De Christmas Street XL puzzel van Wooden City heeft met 1010 stukjes de meeste stukjes. Deze puzzel is extra leuk omdat elk stukje een unieke vorm heeft.

Hebben legpuzzels een thema?

Legpuzzels zijn niet alleen voor ouderen maar zijn voor elke leeftijd en kunnen elk thema hebben dat je maar kunt bedenken! Populaire thema’s zijn natuurtaferelen, dieren, stadsgezichten en kersttaferelen. Er zijn zelfs puzzels met willekeurige vormen die geen specifiek beeld vormen – gewoon voor de lol!

Wat zijn de leukste puzzels?

De leukste puzzels zijn meestal de meest uitdagende. Als je een echte uitdaging zoekt, probeer dan een van bovenstaande puzzels van 1000 stukjes voor volwassenen.

Puzzels zijn een geweldige manier om wat tijd door te brengen met familie of vrienden. Ze zijn ook een leuke manier om te ontspannen en te ontstressen na een lange dag. Er zijn zoveel verschillende soorten en merken puzzels verkrijgbaar, dat er vast wel eentje is die perfect bij je past. Dus ga lekker puzzelen!

Wat is de moeilijkste puzzel ter wereld?

De moeilijkste puzzel ter wereld is de “onoplosbare” Rubik’s Kubus. Deze puzzel houdt mensen al tientallen jaren voor de gek en blijft zelfs voor de meest ervaren puzzelaars een uitdaging. Als je op zoek bent naar een echte uitdaging, probeer dan de Rubik’s Cube op te lossen!